Marina

Marina, Marina, Marina!

marina_poster

😀 😀 🙂 😦

Io sono innamorato di Marina…

Bovenstaande woorden blijven nog dagen nazinderen in je hoofd na het zien van deze biopic van Rocco Granata. Biopic is misschien wat overdreven, daar de film zich beperkt tot de jeugdjaren van Rocco. En dan nog vooral over zijn eerste grote liefde en inspiratiebron voor zijn grote hit : “Marina”. Salvatore Granata (mooie rol van Luigi Lo Cascio) komt met zijn gezin naar België om hier in de steenkoolmijnen te werken. Hij wil niet dat Rocco ooit in de mijnen werkt, maar juicht het ook niet toe als Rocco verkondigt dat hij wil leven voor zijn muziek. En dat zorgt voor het onvermijdelijke vader-zoon conflict. Rocco wordt verliefd op de dochter van de lokale kruidenier (Helena) en zij wordt de inspiratiebron voor zijn wereldhit “Marina”.

Matteo Simoni
Matteo Simoni

Matteo Simoni speelt Granata op voortreffelijke wijze. Naast de fysieke gelijkenis, neemt hij ook zijn hese stem over (die wel even verdwijnt als hij zingt). Daarenboven spreekt hij vlekkeloos Italiaans en is hij een meer dan verdienstelijke zanger. Evelien Bosmans is ontwapenend als zijn muze Helena en Lo Cascio is fantastisch als de zwijgzame vader, die heel moeilijk kan toegeven dat hij trots is op het succes van zijn zoon. Warre Borgmans daarentegen kan minder overtuigen als de vader van Helena. Hij flirt altijd met “overacting” en hier gaat hij er toch wat over. Ook Chris Van Den Durpel is totaal miscast als lokale producer.

Evelien Bosmans
Evelien Bosmans

Technisch ziet de film er perfect uit. De cameravoering is braaf maar efficiënt. Bovendien weet Coninx perfect de sfeer van de jaren ’50 op te roepen. Simoni en Bosmans zijn meer dan degelijk in de hoofdrollen en worden schitterend geflankeerd door Lo Cascio als de vader. Wat we bijgevolg te zien krijgen, is een feelgood movie pur sang. Een liefdesverhaal over de jeugdjaren van Rocco Granata dat je met een goed gevoel de cinemazaal doet verlaten. Niet meer, maar ook niet minder.

Matteo Simoni & Luigi Lo Cascio
Matteo Simoni & Luigi Lo Cascio

Van : Stijn Coninx

Met : Matteo Simoni, Evelien Bosmans, Luigi Lo Cascio, Cristiaan Campagna, Donatella Finocchiaro, Warre Borgmans, Rocco Granata & Chris van den Durpel

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s