Captain Phillips

Doodsangsten uitstaan…

captain_phillips_ver2_xlg

😀 😀 😀 🙂

They’re not here to fish!

Captain Rich Phillips is kapitein van een containerschip en moet vertrekken op een volgende missie. Hij neemt afscheid van zijn vrouw en gaat aan boord van “zijn” schip. Hij maakt kennis met de bemanning en krijgt te horen dat ze door Somalische wateren moeten varen. Wateren, waar in het verleden al eens piraten gesignaleerd zijn. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen, worden ze toch gekaapt door vier piraten. De bemanning slaagt erin ze te overmeesteren en op een reddingssloep te zetten. De piraten nemen echter de kapitein mee als gijzelaar. Wat volgt, is een nagelbijtende, zenuwslopende en claustrofische thriller dat je twee uur lang op het puntje van je stoel houdt.

Barkhat Abdi, Tom Hanks & Barkhad Abdirahman
Barkhat Abdi, Tom Hanks & Barkhad Abdirahman

Greengrass weet als geen ander hoe hij de kijker moet betrekken in een verhaal. De camera zit de personages meestal dicht op de huid en staat geen seconde stil. En toch krijg je nooit het gevoel van misselijkheid. Integendeel, deze cameravoering verhoogt de betrokkenheid met de personages en laat je echt meevoelen met hen. Bovendien staat Tom Hanks schitterend te acteren. Als vanouds speelt hij de ideale schoonzoon die in een levensbedreigende situatie terecht komt. Als je hem bezig ziet, zou je op de duur bijna gaan geloven dat zijn leven echt in gevaar was. Heel knap!

Tom Hanks stars in Columbia Pictures' "Captain Phillips."
Tom Hanks & Barkhad Abdi

Hanks draagt de film, maar ook de vier Somalische piraten spelen hun rollen voortreffelijk. Je ziet de angst op hun gezicht als de adrenaline door hun aderen stroomt. Een vergelijking met “Kapringen” is bijna onvermijdelijk, maar toch kun je de twee heel moeilijk met elkaar vergelijken. In “Kapringen” kregen we een constante switch tussen de thuisbasis en het schip. Terwijl hier de camera bijna constant bij de kapitein blijft. Hoe het er thuis aan toe gaat, laat de regisseur in het midden. Hij focust zich op de gebeurtenissen op het schip. Een sublieme regie en een briljante acteerprestatie van Tom Hanks maken van deze film een absolute aanrader.

Columbia Pictures' "Capt. Phillips," starring Tom Hanks.

Van : Paul Greengrass

Met : Tom Hanks, Catherine Keener, Barkhad Abdi, Barkhad Abdirahman, Faysat Ahmed, Mahat M. Ali, Michael Chernus & David Warshofsky

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s