Once (Enda Walsh)

Heerlijk folkplezier

Extra Once 2

😀 😀 😀 🙂

Een aantal jaar geleden bekeken wij “Once”. Nog nooit van gehoord, maar na wat opzoekingswerk bleek dat deze film nogal wat positieve kritieken kreeg wereldwijd. Bovendien werd het liedje “Falling Slowly” bekroond met een Oscar. Reden genoeg om deze film zelf eens te bekijken en nadien bleek dit meer dan de moeite waard te zijn. Een prachtige, sobere musical met natuurlijke acteerprestaties en fantastische muziek. Het vorige weekend waren we in London en daar speelde de musicalversie van de film na een succesvolle doortocht in Broadway en ondertussen bekroond met diverse prijzen.

Once3
The Cast

Al van bij het binnenkomen, word je meegesleurd in de sfeer van deze musical. Alle acteurs staan op scène. Het enige decor bestaat uit een typische Ierse pub en de acteurs staan zich zichtbaar te amuseren terwijl ze verschillende deuntjes spelen na elkaar. In de pauze wordt het publiek toegelaten op scène en wordt er besteld in het decor zelf. Een leuke gimmick waardoor je je als toeschouwer nog meer betrokken voelt bij het geheel.

Declan Bennett & Cast
Declan Bennett & Cast

De musical volgt trouw het verhaal van de film. Een jonge straatmuzikant schrijft muziek om zijn grote liefde te vergeten, maar staat op het punt de muziek vaarwel te zeggen. Tot hij kennis maakt met een Tsjechische inwijkelinge die zichtbaar geniet van zijn muziek. Ze maken kennis en beginnen samen muziek te schrijven. De vonk slaat over, maar hij wil terug naar zijn vriendin in Amerika en zij wacht op haar man, met wie ze een dochtertje heeft. Een prachtig verhaal, schitterend gebracht door deze groep acteurs (hoewel hoofdrolspeler Declan Bennett in “onze” voorstelling vervangen werd door David Hunter).

Once4
Declan Bennett & Zrinka Cvitesic

Er zitten nogal wat trage nummers in deze musical, zoals het eerder vernoemde “Falling Slowly”, maar die worden mooi afgewisseld met uptempo nummers, meestal gebracht door de volledige cast. De cast, die trouwens het hele stuk door op scène aanwezig is en telkens voor de nodige muzikale ondersteuning zorgt. Dit, samen met een schitterende belichting en prachtige overgangen van de ene scène naar de andere, zorgt voor een onvergetelijke musical-ervaring in het hartje van West End. Stilletjes hopen we dat ook hier ooit een Vlaamse versie van gemaakt wordt.

Regie : John Tiffany

Spel : Declan Bennett, Zrinka Cvitesic, Valda Aviks, Jamie Cameron, Phoebe Fildes, Ryan Fletcher, Allison Harding, David Hunter, Aidan Kelly, Katrina Kleve, Gareth O’Connor, Michael O’Connor, Tim Parker, Jos Slovick, Flora Spencer-Longhurst, Christina Tedders, Alex Turney, Jez Unwin, Gabriel Vick, Robbie White, Emily Beacock, Rosanna Beacock, Mia-Jai Bryan & Honey Joyce

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s