Tine : een mokkel van haar sokkel

Of hoe je een dorp kunt mobiliseren voor een filmpje …

affiche_Tine_1B2_680x968

Vriend Ronny en een aantal andere Impulsers werkten mee aan “Tine”, een film gemaakt ter ere van de vijftigste editie van Tineke Van Heule, het jaarlijkse volksfeest in Heule. Heule is een deelgemeente van Kortrijk die “leeft”, zoals men dat heet. En dat wordt nog maar eens bewezen na het zien van deze film. Maar liefst 250 namen prijkten op de eindgeneriek. Niet slecht voor een amateurfilm. Ik vertelde dit aan een collega, die in Kortrijk woont en hij zei : “Het is maar in Heule dat je zoiets kunt doen.”.

draaidag_8-stationsplein-03

Joris Denoo pende het scenario neer van deze volksfilm. De film vertelt het verhaal van standbeeld Tine die van haar sokkel komt en een partij opricht waarbij ze de onafhankelijkheid van Heule predikt tegenover Kortrijk. Dit is zeer tegen de zin van de burgemeester van Kortrijk. Tine wordt ontvoerd om haar op andere gedachten te brengen, maar dat is zonder de inwoners van Heule gerekend. Iedereen helpt mee zoeken en uiteindelijk komt alles goed. Een wat mager verhaaltje, maar het enthousiasme waarmee de film gemaakt werd, maakt heel veel goed. En voor de filmliefhebbers onder ons, er zitten een paar knappe camerabewegingen in.

draaidag_9-fanfare

Ronny vertelde nog dat er al meer dan 1 000 mensen gereserveerd hadden om te komen zien. Als u nog tijd hebt dit weekend, dan kunt u misschien ook nog gaan kijken. Dit kan al voor € 5,00 en achteraf kunt u nog gezellig nakaarten in de bar van OC De Vonke. Tot films!

680x328_D-day

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s