Impuls aan het werk

Jurgen (20)
Marc Desmet

Een team ijverige Impulsers is aan het werk. Terwijl u al lang in bed ligt, zijn zij aan het filmen. Vier jaar geleden schreef ik een scenariootje en iedereen die het las, zei dat er wel iets in zat. Het scenario geraakte terug in de kast en vergaarde daar nogal wat stof. Een paar maanden geleden echter haalde ik het terug boven. Ik verzamelde een crew uiterst getalenteerde Impulsers rond mij en zocht een geschikte locatie. De werktitel “De Loods” maakte dat ik koortsachtig op zoek ging naar een leegstaande loods. Dat bleek niet zo makkelijk te vinden en uiteindelijk kwamen we uit bij de Transfo. Verlatener dan dat kan niet. Bieke hielp ons met het zoeken naar kindacteurs en Dennie toonde zich bereid om de “making of ” te filmen en ontpopte zich gaandeweg tot clapper, sfeerman, verantwoordelijke catering en zelfs badmeester. Uiteindelijk speelde hij zelfs een klein rolletje.

Laurie
Laurie

Waarover gaat het nu? De film is een thriller, doorweefd met een coming of age verhaal. Of is het een coming of age verhaal met de allures van een thriller? Hoedanook, de bedoeling is om de kijker in het ongewisse te laten tot vlak voor de aftiteling, en om een beklemmende sfeer te creëren. Onze eerste “film by night” blijkt geen evidentie te zijn. Gelukkig zorgde “Red Bull” Dennie voor de nodige drankjes die broodnodig bleken om wakker te blijven tot na de laatste “cut”.

Jurgen (15)
Vincent, Griet en Kurt

Een goed uitgekiende belichting is cruciaal en zorgt ervoor dat we vaak veel langer met uitlichten bezig zijn dan we effectief filmen. Drie nachten opnemen tot na 2u00 en overdag werken, heel lang zou ik het niet volhouden. Maar, zoals ik vaak placht te zeggen, alles voor de kunst! De crew was alvast fantastisch en toonde zich bijzonder gedisciplineerd. Wij hebben er een goed gevoel bij en zijn heel benieuwd wat het publiek ervan zal vinden. Marc bewees nog maar eens dat hij een hele goeie cameraman is, Jurgen verzorgde de klank en Ronny fungeerde als belichtingsspecialist en beeldregisseur. Dennie was verantwoordelijk voor de “making of” en was ook clapper van dienst. Bieke en Griet verzorgden de acteursregie van de kinderen en de cast bestond uit ervaren acteurs, w.o. Griet en Vincent.

Marc, Ronny en Kurt
Marc, Ronny en Kurt

Of de film goed wordt, weet ik niet, maar de ervaring kun je ons niet meer afpakken. We filmden vijf dagen na elkaar en dat bleek een bijzonder goed idee omdat iedereen op die manier in dezelfde sfeer blijft. Het helpt om de continuïteit niet in het gedrang te brengen. Het waren vijf fantastische dagen met veel meer ups dan downs. Een fantastisch staaltje van teamwork met een groep gemotiveerde en gedreven filmfreaks. Meer moet dat niet zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s