Little Shop Of Horrors (Roger Corman, Howard Ashman & Alan Menken) door KotéKoer vzw

Lichtjes gestoorde, maar briljante onzin

966605_521862414517175_1495383053_o

😀 😀 😀 🙂

Voed mij !!!

75576_491605324209551_111256768_n

In 1960 kwam een B-film uit van regisseur Roger Corman. De film heette “Little Shop Of Horrors” en kreeg algauw zijn eigen fanbase. Alan Menken en Howard Ashman behoorden tot die fanbase en creëerden de Off Broadwaymusical “Little Shop Of Horrors”. En van die musical werd in 1986 nog een film gemaakt met o.a. Rick Moranis, Steve Martin en Ellen Greene. De musical vertelt het verhaal van Seymour, een nerdy bloemenverkoper in een zaak die met moeite klanten lokt. Op een dag brengt Seymour een zeer vreemde plant, die hij Audrey II noemt, mee naar de winkel. Die naam verwijst naar zijn collega Audrey, een al even nerdy bloemenverkoopster, op wie hij smoorverliefd is. Dankzij de plant begint de zaak opnieuw op te bloeien. En dan ontdekt Seymour dat de plant zich enkel voedt met mensenbloed …

Audrey II in actie
Audrey II in actie

De meeslepende muziek van deze musical neemt je vanaf het eerste nummer mee in de knotsgekke wereld van Seymour, meneer Mushnik, Audrey en Audrey II. De wervelende choreografie, het over-the-top acteren en de schitterende zangpartijen zorgen voor een hele knappe voorstelling. Vaak krijg je in een musical een goeie acteur te zien die matig kan zingen of een matige acteur die heel goed kan zingen. Hier zien we beide. Bijna alle acteurs kunnen zowel zingen als acteren en dat is voor een toeschouwer natuurlijk een streling voor het oog. Als je bereid bent om mee te gaan in de fantasie van de schrijvers, dan krijg je hier een fantastische voorstelling te zien. Een paar hoogtepunten zijn het duet tussen Seymour en meneer Mushnik, de solo van Orin en het telefoonduet van Audrey en Seymour. Ook de voornaamste bijrollen worden fantastisch gebracht door deze bijzonder getalenteerde groep. Want, neem het van mij aan, de over-the-top acteerstijl die ze hier hanteren, is geen cadeau. Het is dan ook heel knap dat ze dit de hele voorstelling lang volhouden.

Audrey & Seymour
Audrey & Seymour

Als de groep niet op zo’n hoog niveau zou staan acteren, dan zou Audrey II wellicht met alle eer gaan lopen. Deze plant, die Koté Koer speciaal uit Engeland liet overkomen voor deze productie, speelt een hele belangrijke rol in deze musical en ze ziet er ook fantastisch uit. De plant groeit doorheen de voorstelling. Eerst is het een handpop en naarmate hij groeit, wordt hij door meerdere mensen “bestuurd”. In zijn grootste versie zijn er uiteindelijk vier mensen die de plant tot leven brengen. Een knap staaltje van poppenspel. Ook wij mochten op de foto met dit indrukwekkende “monster”.

575689_524083810961702_1871658597_n
Bij Audrey II
Audrey II & Seymour
Audrey II & Seymour

Koté Koer koos bewust voor een professionele entourage (regie, choreografie, zang, orkest, …) en dat is er ook aan te zien. Het is overduidelijk dat kwaliteit primeert en dat vertaalt zich letterlijk in een magnifieke voorstelling. Wij genoten alvast met volle teugen van deze spetterende show en zijn ervan overtuigd dat weinig mensen dat niet zullen doen. Dus, als u het volgend weekend niets te doen hebt, rep u dan naar CC De Dijk in Brugge, neem daar plaats in één van de stoeltjes en laat je overdonderen door de uitzonderlijke bende van Koté Koer. Reken maar dat wij volgend jaar opnieuw van de partij zullen zijn voor “Belle en het Beest”.

Regie : Ann Van Kerschaver

Spel : Mathijs Vandekinderen, Lise Tamsin, Sofia Ferri, Leen Vankerckhoven, Sandra Swagers, Pieter Roets, Jonas Jacques, Tom Versée, Kevin Vandendriessche, Lotte Cools, Thomas Maes, Heidi Neyrinck, Sali Haidara, Elke Van Bedaf, Mathilda Schacht, Anneleen De Paepe, Laura Callaert, Lauranne Cleenwerck & Kimberley Deschepper

Trailer “Little Shop of Horrors”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s