Midzomernachtsdroom (William Shakespeare) door De Gebroken Spiegel

40 jaar De Gebroken Spiegel en 20 jaar Scherven

Midzomernachtsdroom

Een kleine 10 jaar geleden speelde ik de rol van hertog Theseus in “Midzomernachtsdroom” bij het Zwevegems Teater. Ik herinner mij vaag dat dat een leuke en gezellige productie was. Nu speelt Griet Helena in datzelfde stuk bij De Gebroken Spiegel in Bellegem. Deze productie werd op poten gezet door Jef Depaepe om bovenvermeld jubileum te vieren. Ik zag een aantal repetities en door de aanwezigheid van mijn vrouw kan ik hier moeilijk nog een objectieve beoordeling aan geven.

Midzomernachtsdroom (Puck)
Jasper Vroman (Puck)
Jana Lefebvre & Peter Eeckhout (Hippolyta & Theseus)
Jana Lefebvre & Peter Eeckhout (Hippolyta & Theseus)

 

Het werd echter een mooie productie waarin maar liefst 25 acteurs en actrices optraden. De fantastische belichting en het prachtige decor vormden een mooie achtergrond voor dit populairste stuk van Shakespeare. Genoten van de elfen, de verliefden en van Oberon, Titania en Puck. Knap hoe Jef erin geslaagd is om de volwassenen van De Spiegel en de jongeren van Scherven zo harmonieus naast elkaar in dit stuk te laten aantreden. Kortom, een geslaagde productie met mooie beelden en aangepaste muziek.

Griet Soenens (Helena)
Griet Soenens (Helena)

Regie : Jef Depaepe

Spel : Peter Eeckhout, Jana Lefebvre, Wouter Leplae, Stoffel Van Boeckxsel, Hanne Dierick, Jan Baert, Christophe Van Asten, Lisa Van Loo, Jasper Vroman, Sofie Claerhout, Charlotte Duyck, Emma-Marie Decock, Alieke Vroman, Ine Vanantwerpen, Hugo Lefebvre, Jef Biesbrouck, Filip Deprez, Melissa Seynaeve, Martine Degraeve, Sara Bruggeman & Griet Van Nieuwenhove

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s