Jungle Book

Jungle Book

(Jan De Vuyst)

door Jeugdtheater Scherven

Regie : Christophe Van Asten & Melissa Seynaeve

Spel : Alieke Vroman, Anton Vandevenne, Jasper Vroman, Joeri Saelens, Bo Claeys, Jos Claeys, Charlotte Duyck, Lies Vandevelde, Emile Ciers, Lisa Van Loo, Emma Verspeelt, Lukas Stock, Emma-Marie Decock, Madeline Vervaeke, Enya Versavel, Marta Clarysse, Eva Ghysels, Matthias Depraetere, Fara Coppens, Niels Vanden Bussche, Ine Claeys, Perle Vervaeke, Ine Deprez, Sarah Algoet, Ine Lefebvre, Sofie Claerhout, Ine Vanantwerpen, Thomas Devlies, Isa Versavel, Torn Versavel, Jana Lefebvre, Wannes Dendooven & Jasper Desmet

ūüėÄ ūüėÄ ūüôā ūüė¶

Het jeugdtheater boert goed in onze streek. ¬†Studio ZT kan rekenen op een hele hoop jong talent en ook Jeugdtheater Scherven heeft talent op overschot. ¬†Zoveel talent dat ¬†een paar getalenteerde ‘anciens’ met een gerust hart de baan kunnen ruimen, hoe pijnlijk dit ook is. ¬†Een ander groot pluspunt bij Scherven is dat er altijd live gezongen wordt. ¬†Ook nu weer werd er goed tot zeer goed gezongen door de meeste solisten. ¬†Daarnaast werd er ook fantastisch geacteerd door het grootste deel van de cast. ¬†Alle grote rollen werden goed ingevuld. ¬†Genoten van Balou, Shere Khan, Akela, Mowgli (misschien hadden ze hier een jongetje moeten casten, maar dat doet niets af van de prestatie van Mowgli), en ga zo maar verder. ¬†Een speciale vermelding toch voor de gieren, die een opgemerkt en bijzonder gesmaakt optreden gaven. ¬†Echter ook de apen en de wolven konden mij bekoren. ¬†Alleen jammer dat er bijna geen humor in zat en ook wat weinig schwung. ¬†Het sleepte allemaal wat lang aan en het tempo kwam er nooit echt in. ¬†Ook de liedjes waren allemaal nogal aan de vlakke kant. ¬†En dat gebrek aan tempo zorgde her en der in de zaal toch voor wat geschuifel op de stoelen.

Cast

Voor de rest echter niets dan goeds over deze voorstelling. ¬†Die bestond uit mooie beelden. ¬†En die werden gecre√ęerd door de combinatie van een inventief decor met een bijzonder sfeervolle belichting. ¬†Heel mooi om naar te kijken allemaal. ¬†De regisseur vertelde mij dat ze een coach hadden, speciaal voor de bewegingen van de acteurs, om te leren bewegen als dieren. ¬†En dat was er aan te zien. ¬†De acteurs bewogen allemaal gracieus over de sc√®ne als waren het echte dieren. ¬†Hierbij uiteraard geholpen door de fantastische kostumering en grime. ¬†Schitterend om naar te kijken. ¬†Heel goed gebruik van sfeermuziek en rookeffecten ook om bepaalde dreigende sc√®nes te accentueren. ¬†Kortom, een mooie voorstelling om te bekijken. ¬†Alleen jammer dat het allemaal nogal traag vooruitging. ¬†Ik blijf echter fan van Scherven en hun talentvolle schare jonge acteurs.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s