Tartuffe

Tartuffe

(Molière)

door NTGent en Toneelgroep Amsterdam

Koen De Sutter

Regie : Dimiter Gotscheff

Spel : Koen De Sutter, Servé Hermans, Wim Opbrouck, Frieda Pittoors, Eelco Smits, Chris Thys, Katelijne Verbeke, Joke Emmers, Naomi Velissariou, Reindert Vermeire

😀 😀 😀 😦

Deze voorstelling had even goed “De Grote Wim Opbrouck Show” kunnen heten want het is wel degelijk de artistiek directeur van het NTGent die de show steelt tijdens deze voorstelling.  Hij speelt Orgon, een verwende rijke stinker die met zijn gezin een reuzengroot huis betrekt.  Op een dag krijgen ze het bezoek van een zekere Tartuffe, een mooiprater die de Christelijke waarden predikt.  Orgon trapt in zijn praatjes en verafgoodt Tartuffe, waardoor hij zichzelf en zijn dierbaren langzaam maar zeker de afgrond in duwt.  Opbrouck is schitterend als Orgon.  Orgon verliest langzaam zijn verstand en dat is echt een kolfje naar de hand van Opbrouck.  Hij zingt, danst, kruipt en springt zich een weg door de voorstelling tot hij op het einde letterlijk in zijn onderbroek staat.  Een knappe prestatie !

Wim Opbrouck, Chris Thys en Koen De Sutter

De rest van de cast verdwijnt een beetje naar de achtergrond door al het geweld van Opbrouck, maar twee acteurs springen er nog uit.  Koen De Sutter is bij momenten subliem als spraakwaterval Tartuffe en ook Frieda Pittoors zet haar beste beentje voor als de meid.  De laatste tijd heb ik zowat het gevoel dat de vorm vaak de bovenhand krijgt bij modern theater.  En ook hier was dat weer het geval.  Gelukkig was het verhaal hier nog goed te volgen, in tegenstelling tot “Aïda” vorig jaar waar het bijna uitsluitend vorm was.

Wim Opbrouck

Een mooie vorm hoor, daar niet van.  Bij aanvang van de voorstelling kwamen alle acteurs naar voren voor een soort familiefoto.  Ondertussen werden minutenlang confetti en slingers op het podium geschoten.  Dit fungeerde dan als decor voor de rest van de voorstelling.  Door de enorme hoeveelheid confetti en slingers moesten de acteurs zich een weg banen doorheen al dat moois.  Hun rijkdom stond als het ware hun bewegingsvrijheid in de weg.  Een mooie voorstelling met een schitterende Wim Opbrouck en knap van vormgeving.  Nog iets meer aandacht voor de inhoud en dit was een echte topper geworden !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s