De tijd van mijn leven

De tijd van mijn leven

(Alan Ayckbourn)

door Zwevegems Teater

Regie : Stefan Vancraeynest

Spel : Roos Courtens, Jan Vandenberghe, Vincent Vanhoutteghem, Katy Thiriaux, Stoffel Van Boeckxsel, Sibe Courtens en Eugène Delabie

😀 😀 😀 😦

Leuke teksten, een mooie setting en goeie acteurs.  Meer hoeft een goed stukje theater echt niet te zijn.  En laat dat nu net datgene zijn wat we hier door het Zwevegems Teater voorgeschoteld kregen.  Riet en Bert komen samen met hun zoons Patrick en Tom en hun respectievelijke partners om de verjaardag van Riet te vieren.  Ze doen dit naar jaarlijkse gewoonte in het restaurant van Ernesto.  Geleidelijk aan echter worden oude wonden opengereten en krijgen we aan de hand van een flashback (Tom en Miet) en een flashforward (Patrick en Stef) een zicht op de respectievelijke relaties van de zonen.

Een sober, maar heel mooi en efficiënt decor vormt de achtergrond voor dit verhaal.  In het midden een grote tafel en links en rechts twee kleinere tafels tegen de achtergrond van drie nissen die een Italiaans restaurant moeten voorstellen.  De dialogen zijn bijwijlen scherp, maar vaak ook heel grappig en worden heel goed gebracht door alle acteurs (had misschien af en toe wat sneller gekund, maar dat is detailkritiek).  En de komische intermezzi van Ernesto en zijn obers zorgen voor de nodige ontluchting.  Door de structuur van het stuk blijf je als toeschouwer je aandacht bij het stuk houden en krijg je ook weinig kans om afgeleid te worden.  Er wordt namelijk constant geswitcht van de centrale tafel (waar Bert en Riet nog alleen zitten nadat hun zoons de zaak verlaten hebben) naar de twee tafeltjes aan de zijkanten.  En dat zorgt voor de nodige dynamiek die anders zou ontbreken omdat de acteurs bijna constant zitten te tafelen.  Een plezant stuk, goed gebracht in een mooie regie.  Een aanrader !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s