Robin Hood

Robin Hood

(Gert Verhulst, Hans Bourlon, Danny Verbiest en Walter van de Velde)

door Studio 100

Regie : Gert Verhulst

Spel : Jelle Clymans, Free Souffriau, Koen Crucke, Peter Thyssen, Peter Van de Velde, Walter Baele, Patrick Onzia, Chris Cauwenberghs en Pieter Vreys

ūüėÄ ūüėÄ ūüėÄ ūüė¶

Ik zag deze musical tien jaar geleden en toen al vond ik hem zeer goed. ¬†En hij heeft nog niets van zijn pluimen verloren. ¬†Dit blijft een goeie musical met een aantal aanstekelijke songs. ¬†Jelle Cleymans is, zoals gewoonlijk, zeer goed in de titelrol en brengt een schitterende versie van “Ik ben Robin Hood”, het lied van deze voorstelling. ¬†Ook de rest van de cast kwijt zich echter uitstekend van zijn taak. ¬†Eerlijkheidshalve moet ik eraan toevoegen dat ik David Davidse en Chadia Cambie beter vond als broeder Tuck en Marianne, maar dat is muggenziften want ook Free Souffriau zet een mooie Marianne neer. ¬†Met Chris Cauwenberghs had ik iets meer moeite omdat hij er nooit echt in slaagt om Kabouter Lui te doen vergeten. ¬†Peter Thyssen speelt een bijwijlen gemene, maar vooral heel onderdanige sheriff van Nottingham. ¬†Dat lag in de lijn van de verwachtingen, maar iets meer dreiging had misschien niet misstaan. ¬†Maar dat doet allemaal niets af van de sterkte van deze musical. ¬†Goeie acteurs/zangers en een aantal hele sterke songs tillen deze musical boven de middelmaat (“Ik ben Robin Hood”, “Giet de wijn uit het vat”, “Morgen”, “Oog om oog”, “Voor altijd”, enz.). ¬†Neem daarbij ook nog de mooie choreografie (“Kleine Robin”) en je krijgt een heel mooi geheel.

De voltallige cast

Een klein minpuntje voor mij dan waren de rollen van Walter Baele en Patrick Onzia. ¬†Zij hadden de (on)dankbare taak om het publiek aan het lachen te krijgen. ¬†En dat lukte hen bij momenten ook heel goed, maar dan toch vooral de allerkleinsten. ¬†De humor was van een niveau dat net niet hoog genoeg was om ook de volwassenen aan het lachen te krijgen. ¬†Een kleine smet op deze anders toch wel hele mooie voorstelling. ¬†Misschien hadden de makers hier iets intelligentere humor kunnen in stoppen. ¬†Onze vijf meegereisde kinderen genoten van volle teugen van deze prachtige voorstelling en dat alleen al is de trip naar Antwerpen waard. ¬†Maar ook wij genoten van deze hele mooie creatie van Studio 100. ¬†“Robin Hood” wordt dan ook terecht de beste musical van Studio 100 genoemd.

Advertenties

√Č√©n reactie Voeg uw reactie toe

  1. Annemie schreef:

    Hoe vond je de kleine Robin?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s