Domino de musical

Domino de musical

(Frank Van Laecke en Allard Blom)

door VTM

Regie : Frank Van Laecke

Spel : Alexander Metselaar, Deborah De Ridder, Marijn De Valck, Joris De Beul, Anne Mie Gils, Jurgen Delnaet, Maaike Cafmeyer, Jeroen Maes, James Cooke, Mark Tijsmans, Jasmine Jaspers en Lauren De Ruyck

ūüėÄ ūüėÄ ūüė¶ ūüė¶

Met de nodige vooroordelen trokken we naar Antwerpen voor “Domino de musical”. ¬†Ik ben een ex-Clouseau-fan, maar ben al na drie CD’s afgehaakt. ¬†Dus voor de muziek moesten we het niet doen, hoewel ze mij de laatste jaren weer wat meer kunnen bekoren. ¬†Het verhaal speelt zich af in de wijk “Swentibold” (waar anders ?) en we maken kennis met de bewoners. ¬†Marijn De Valck is goed gecast als de norse Bernard en laat ons zowaar even Boma vergeten. ¬†James Cooke en Jeroen Maes zijn een plezant homo-koppel en Jurgen Delnaet en Maaike Cafmeyer zijn bij momenten hilarisch als Fran√ßois en Anne. ¬†En dan komt Dominique (“Domino”) bij hen wonen. ¬†Zij steelt alle harten en wordt ook nog eens verliefd op Sam, een kleine crimineel die net een gevangenisstraf uitgezeten heeft. ¬†Men wil de wijk afbreken en er een groot cinemacomplex plaatsen en hiertegen komen de wijkbewoners in opstand. ¬†Daarenboven wordt Domino constant geconfronteerd met haar verleden als haar ex (een protserige Mark Tijsmans) te pas en te onpas opduikt. ¬†Alle elementen zijn dus aanwezig om hier een mooie soap van te maken. ¬†En dat werd het dus ook : een soap.

Deborah De Ridder

We kregen dus een flinterdun verhaaltje voorgeschoteld met de nodige platitudes (vier mannen verkleed als vrouw op de inbrekerstoer, duh …) en met een aantal ongeloofwaardige plotwendingen (de stoere inbreker blijkt uiteindelijk maar een softie te zijn). ¬†Daarenboven hadden wij constant het gevoel dat de liedjes van Clouseau er met de haren bijgesleurd werden. ¬†Zo zong Deborah De Ridder in een oogstrelend mooie pauzefinale “Ik wil niet dat je weggaat”. ¬†Wie gaat er weg ? ¬†Haar twee minnaars ? ¬†En waarom wil ze niet dat ze weggaan ? ¬†En zo kreeg je de ene “Thuis”-situatie na de andere voorgeschoteld waardoor het verhaaltje op zich te weinig om het lijf had. ¬†Gelukkig werd er sterk geacteerd en gezongen. ¬†Jurgen Delnaet en Maaike Cafmeyer waren fantastisch en hadden een schitterende komische act met “Anne”. ¬†Ook Anne Mie Gils en Joris De Beul stonden sterk te acteren en brachten een aandoenlijk “Altijd heb ik je lief”. ¬†Ze hadden natuurlijk ook de mooiste verhaallijn en brachten dat met verve, tot en met een ontroerend “Afscheid van een vriend”. ¬†Ook Marijn De Valck schitterde als de wat norse Bernard met een hart van koekenbrood. ¬†Kortom, een wat onsamenhangend verhaal met een aantal hele sterke sc√®nes (“Ik wil niet dat je weggaat”, “Anne”, “Altijd heb ik je lief”, “De Tegenpartij”, enz.). ¬†Laat rock- of popsterren gewoon rock- of popsterren zijn en probeer niet van iedere succesvolle groep een musical te maken. ¬†Zoals ook nu weer bleek, is dat niet altijd met evenveel succes, een aantal uitzonderingen niet te na gesproken natuurlijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s