Home Zonneheem

Home Zonneheem

(Bart Gerard, naar “Gekke Bompa’s” van Peter De Kemel)

door Altoos Doende

Regie : Bart Gerard

Spel : Patrick Peeters, Hans Haghebaert, Filip Claeys, Maria Boydens, Hanne Decock, Femke Major, Irène Neyrinck, Denis Vermeiren, Christine Boydens, Sandra Devos, Frannie Peeters, Francis Rondelez, Mieja Braem, Maureen Cornelis, Magda De Schacht, Mia Gheeraert, Charles Lamoot, Luc Neyrinck, Hubert Neyrinck, Ingrid Teetaert, Ronny Ulin, Carlo Brackx, Jeroen Bossee, Heide Boussier, Patrick Dupon, Nancy Moyaert, Jasper Vanhoutte, Erik Coene & Nicole Vincke

😀 🙂 😦 😦

Wees goed voor uw kinderen, zij kiezen later uw rusthuis.

We trokken naar Leffinge met de bedoeling van naar een stuk theater te gaan kijken, maar kwamen terecht op een feest.  Een feest ter ere van de opening van een nieuw rusthuis : “Home Zonneheem”.  Voor de viering van hun tienjarig bestaan koos Altoos Doende, in samenspraak met regisseur Bart Gerard, voor deze toch wel aparte aanpak.  Een heel leuk idee, maar net iets te weinig theater wat mij betreft.  We kwamen binnen en werden tegengehouden door een aantal demonstranten die wilden dat we een petitie tekenden tegen dit rusthuis.  Vervolgens stapten we het “rusthuis” binnen en werden enthousiast onthaald door het personeel en door een bende vrolijke oudjes.  Heel leuk allemaal en het zorgde wel voor een bepaalde sfeer.  De oudjes werden stuk voor stuk goed geportretteerd door de mensen van het gezelschap.  Het klein stukje theater dat we wel te zien kregen (een flashback van een paar oudjes naar hoe het vroeger was), was leuk en aangenaam om te bekijken.  Jammer dat het aan een aantal acteurs te zien was dat ze nog geen 70 zijn.  Maar daar bleef het qua theater ook bij en we bleven eigenlijk een beetje op onze honger zitten.

Uiteindelijk mondde het geheel uit in een soort ambiance-feest ter ere van de opening van het rusthuis.  Een soort feest dat mij niet echt ligt en waardoor je ook het gevoel krijgt dat je daar op de een of andere manier niet thuishoort.  Gelukkig hadden we achteraf nog een leuke babbel met regisseur Bart en zijn vrouw Heide en met toneelfreak Jef Seynhaeve.  Theater genoeg in de gesprekken achteraf dus, maar te weinig tijdens de voorstelling zelf.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s