Glimmen

on

Glimmen

(Christa Warmerdam)

door Die Ghesellen

Regie : Hilde Vanderstraeten

Spel : Johan Desloovere, Debbie Manhaeve, Katrien Debaere, Colette Deryckere, Erna Mestdagh, Guy Dewaele en Marc Depraetere

😀 😀 🙂 😦

Vier vriendinnen zijn samen op weg naar Groningen voor hun jaarlijkse weekendje uit.  Onderweg krijgen ze echter autopech en komen ze terecht in een louche hotelletje in het kleine dorpje “Glimmen”.  Daar zijn rare dingen aan de hand.  Als Pien en Sonja teruggaan om de handtas van Sonja en iets te lang wegblijven, drinken Wolly en Marijke zich zat.  En dan zien ze Herinckhave (de maître d’hôtel) een groot pak in zijn auto steken (?).  Komen ze hier ooit nog levend uit … ?

Een leuk uitgangspunt, maar niet altijd even goed uitgewerkt.  Het stuk komt bijvoorbeeld heel traag op gang.  De vier vrouwen zitten in de lobby van het hotel te praten over hun voorbije weekendjes en over hun privé-problemen.  Leuk voor even, maar na een tijdje begint dat toch wel te vervelen.  Pas in het tweede deel komt het stuk echt goed op gang met de komische praat van de overmoedige dronken vrouwen en met de intrede van Kees en Koos, de boosdoeners van dienst.  Waar het stuk in het eerste deel nog de verdienste had om een poging te doen het “platte” van een “klucht” te willen overstijgen, lukt dat in deel twee al helemaal niet meer.  Toch goed gelachen af en toe en vooral ook genoten van het spel van vooral Wolly en Marijke.

Een paar leuke regievondsten toch wel, zoals de entrée bijvoorbeeld.  De vier vrouwen komen langs achter de zaal binnen en houden hun eerste dialoog langs de zijkant van de zaal.  Dit vervolgen ze op scène tot ze zogezegd het hotel in de gaten krijgen en beslissen om daarheen te gaan.  Ook heel leuk qua belichting.  Een eerder “donkere” scène met paarse accenten die de sfeer van een “louche” hotel weergeven.  Af en toe, en vooral in het begin, werd er te weinig snel op elkaar “ingehaakt” waardoor het tempo bij momenten serieus stokte.  Gelukkig verbeterde dit naarmate het stuk vorderde.  Al bij al een leuke avond beleefd en genoten van een gezellige avond bij de vrienden van “Die Ghesellen”.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s