Humorologie 2010

Humorologie 2010

Dit was onze eerste kennismaking met het fameuze humorologie-festival. En dat was best een aangename. Een heel gezellig festival-sfeertje in leuk gezelschap (Annick, Bé, Kris, Pedro en Vincent). We zagen vier voorstellingen, waarvan twee goed en twee minder goed. Dat heb je natuurlijk wel met festivals. Dit neemt echter niet weg dat we volgend jaar zeker weer van de partij zullen proberen te zijn.
666
door Yllana

😀 😀 😀 😦

Vier gedetineerden komen aan op “Death Row” en bereiden zich voor op hun einde. Drie van hen zijn overduidelijk echte criminelen. De kleinste van de vier lijkt onschuldig. Voor de rest is er maar weinig verhaal te bespeuren. We krijgen de ene humoristische sketch na de andere. En hoe verder de voorstelling vordert, hoe grappiger die worden. En dit allemaal zonder één woord te zeggen. “Yllana” gebruikt een universele theatertaal die een mix is tussen fysiek theater, commedia dell’arte en slapstick. Kwam voor mij wat traag op gang, maar eens de heren goed op dreef kwamen, hebben we toch een aantal keren goed moeten lachen. Hoogtepunten voor mij : de slow motion droom, de scène met de “duivel” en de sketch met de twee gehangenen. Een aanrader. Deze mannen zou ik graag nog eens aan het werk zien.
Lies Lefever en David Galle
door Lies Lefever en David Galle

😀 😀 🙂 😦

Twee piepjonge komedianten. Een slechtziende Antwerpse negerin en een “roste” Westvlaming. Beiden brengen ze stand-up comedy. Lies laat zich vooral leiden door haar liedjes waarin ze haar rake teksten zelf begeleidt met haar gitaar. Haar versie van “Rood” klinkt net iets anders dan die van de Marco zelf. Goed gebracht en goed gelachen ook af en toe. David houdt het bij woord en ziet in de invoering van de Euro de reden waarom de roodharige medemens uitgestoten wordt. Goeie moppen, goed gebracht, maar jammer dat hij niet iets zelfzekerder naar voren komt. Misschien zat het feit dat dit een try-out was daar wel voor een groot deel tussen. Maar voor de rest hebben we wel goed gelachen met deze twee beloftevolle leukerds.
Ca va pas ce faire tout seul
door Les Cousins
😀 🙂 😦 😦
Twee Franse clowns met af en toe leuke acrobatieën en met als hoogtepunt een liedje, gespeeld op kristallen wijnglazen, gevuld met water. Best goed gedaan hoor en heel af en toe ook grappig. Dit is echter vooral iets voor kinderen en was aan mij niet echt besteed. Eerder saai, vond ik.
Les demoiselles de rêve en leur soutien
door Pascale Platel

😀 🙂 😦 😦

Tot slot Pascale Platel in een eerder slaapverwekkende vertoning. Nochtans behoorlijk wat van verwacht en ook het uitgangspunt had wel iets. Pascale Platel laat ons kennis maken met haar muzen. Van Marilyn Monroe tot Maria Callas. Ze doet dit aan de hand van kleine anekdotes, aangevuld met beeldmateriaal. Allemaal nogal saai eigenlijk. Het kon mij althans niet boeien en er zat ook net iets te weinig humor in om de aandacht blijvend vast te houden.

We sloten wel af met een drankje op het hele gezellige terras en dat was dan weer wel heel goed. Een leuke namiddag beleefd op “Humorologie” en, zoals reeds gezegd, voor herhaling vatbaar.

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Anonymous schreef:

    saaie blog sorry

    Like

  2. Anonymous schreef:

    gelijk heb je.!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s