De Jossen

De Jossen

(Tom Lanoye)
door Het Kuurns Theater

Regie : Martin Vanluchene
Spel : Caroline Dermaux, Daan Frère, Ilse Debaveye, Ine Desplinter, Lieven Van Speybroeck, Norbert Debaveye, Stefaan Devlaminck & Willy Denhaene

😀 😀 😦 😦

Ik had al veel gehoord van dit stuk van Tom Lanoye, maar ik had het nog nooit gezien. Best een leuk uitgangspunt. Hoe gedraagt een groep zich en wat gebeurt er als één individu zich niet meer wil gedragen zoals de rest en er andere ideeën begint op na te houden ? Heel juist ! Dan valt heel de boel uit elkaar. “De Jossen” zijn een hechte groep tot Jos beweert geen Jos meer te willen zijn en dan begint de miserie. De mise-en-scène en de kledij zaten goed. Met enkel wat planken en nagels werd het decor opgebouwd en daarin bewogen de Jossen zich met elk een hilarische pruik op hun kop. Leuk om naar te kijken met enkele schitterende beelden erin verwerkt (het bellen blazen, de ochtendgymnastiek, enz.).

Alleen jammer dat het tempo hier en daar wat laag lag. Het leek wel alsof de acteurs telkens een paar milliseconden wachtten alvorens hun repliek te geven en dat kwam bij momenten wat geforceerd over. Dit kwam ook de vlotheid van het geheel niet ten goede. Al bij al een leuk stuk gezien met een aantal schitterende beelden erin verwerkt. Tot de volgende !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s