Gezongen Zeer

door Theater Antigone
😀 😀 🙂 😦
Tekst : Nico Boon
Regie : Nico Boon en Jos Verbist
Spel : Lucas Van den Eynde, Tania Van der Sanden, Dominique Van Malder, Sara De Smet, Thomas Bellinck & Annelies Dhooghe
Het toneelseizoen is weer van start gegaan en vrijdagavond bezochten wij de eerste voorstelling van dit seizoen. En die bezorgde ons meteen een gezellige avond. We hebben goed gelachen met de fratsen van de mentaal gehandicapte Harry, die koste wat het kost een beroemde singer-songwriter wil worden. Na tien jaar afwezigheid van de bühne, wil hij nu zijn comeback vieren met een optreden in een zaaltje in Brussegem. Ook zijn ouders zijn van de partij en hun meningen omtrent de zangcarrière van Harry zijn nogal verdeeld. Iemand vroeg me of ik wel nog neutraal naar een voorstelling kan kijken en daarvan genieten zonder meer. Welnu, het antwoord is volmondig ja ! Ik heb genoten, ik heb gelachen, maar voor mij mag het iets meer zijn. Leuk gebracht, dat wel ! Tania Van der Sanden en Lucas Van den Eynde zijn nu eenmaal rasacteurs. En reken daar zeker ook maar Dominique Van Malder bij die een hilarische monoloog afstak met alle stemmetjes die in zijn schizofrene kop huizen. Al moet ik eerlijk gezegd wel toevoegen dat ik de stijl van acteren er bij momenten wat over vond. Het mag ook iets minder en het gevolg hiervan was ook meteen dat de drie overige acteurs wat in het niets verdwenen bij het supertalent van de drie bovengenoemden.
Ook het verhaal had nogal weinig om het lijf. Ook hier verwacht ik net iets meer om van een echt hele goeie voorstelling te spreken. En als het de bedoeling was om ook het tragische van dit verhaal in de verf te zetten, dan is dat voor mij niet gelukt ! Maar zoals ik eerder al zei, heb ik echt wel genoten van dit stuk ondanks de paar minpunten. Ik zie graag toneel, maar ik praat er ook graag over en hoe meer je er ziet en hoe meer je erover praat, hoe moeilijker het is om iets echt schitterend te vinden. En toch ben ik ervan overtuigd dat we ook dit jaar weer een aantal pareltjes van theatervoorstellingen tegemoet gaan. Ik kijk er alvast naar uit !
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s