Het Kuurns Theater

DE REKENING VAN HET KIND

(Walter Van Den Broeck)

😀 😀 😦 😦

Regie : Willy Denhaene

Spel : Nick Vleirick, Lieven Van Speybrouck, Johan Schietgat, Martin Vanluchene, Stefaan Devlaminck, Bart Nollet, Ilse Debaveye, Eva Geers, Christine Debaveye, Ine Desplinter, Jan Vanwijnsberghe, Willy Denhaene, Caroline Dermaux, Wouter Vandekerckhove, Daan Frère en Valerie Vonck

Waarom heb ik niet ten volle genoten van dit stuk ? We hebben nochtans bij momenten goed gelachen, maar het was precies alsof er iets ontbrak. Het spel was ook goed. Bijna alle acteurs speelden op een goed niveau. Dus daaraan schortte het niet. Ook het concept was op zich goed. De (kleine) zaal werd optimaal gebruikt. De acteurs speelden ook in en met de zaal, wat de betrokkenheid van het publiek alleen maar verhoogde.

Waar liep het dan wel mis ? Het stuk op zich was te fragmentarisch waardoor het goeie en ook minder goeie momenten had. Een aantal komische intermezzo’s van o.a. de leraar Wetenschappen waren zeker goed. Ik heb ook genoten van de ruzie tussen de directeur en Taelman. Maar andere stukjes waren dan weer te vrijblijvend om echt 100 % te boeien. Misschien had de regisseur resoluut moeten kiezen tussen komedie (met een dramatische inslag) of een drama (met een komische inslag). Nu zweefden we hier zowat tussen, wat de homogeniteit van het stuk zeker niet ten goede kwam. Een ander probleem was de beperkte ruimte. Op verschilenden momenten in het stuk moesten een tiental mensen spelen op een paar vierkante meter waardoor de bewegingsvrijheid beperkt was. Misschien ware het niet slecht geweest om een paar rollen te schrappen.

Op zich was het niet slecht, maar ik heb het gevoel dat er hier meer uit te halen was. Maar misschien had dat ook gewoon met het stuk te maken …

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Pe schreef:

    >Zou je dan toch gelijk hebben, Kurt. Worden we echt te kritisch ?

    Like

  2. Kurtie schreef:

    >Je zou het je inderdaad beginnen afvragen, niet ? Ik wil nochtans niet kritisch zijn, maar het is vaak sterker dan mezelf !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s