Variaties omtrent eend …

Gisteren weer cursus. Aangezien de Parochiezaal in het weekend niet vrij is, mochten we voor de gelegenheid tot in Lendelede rijden. Naar de school waar Griet en Tine les geven. Na een uitgebreide rondleiding door gidsen van dienst Griet en Tine, gingen we aan de slag. We verzamelden in de turnzaal van de school en begonnen met onze wekelijkse oefeningen. Al heel snel werd de grote ruimte Patrick te veel en besliste hij dat we eigenlijk “iets” moesten doen met die ruimte. En dat deden we dan ook. We moesten de diagonalen van de ruimte gaan opzoeken en proberen niet in elkaars “territorium” te komen. Dit was allemaal bijzonder leuk om doen.

Traditiegetrouw gingen we in het tweede deel met teksten aan de slag. Per twee moesten we een van de “Variaties omtrent eend” van David Mamet naar voor brengen. Zo brachten eerst Tine en Gwenn een variatie, dan Pat en Beatrijs en tenslotte mochten Griet en ik ook ons ding doen. Eerst op een zo natuurlijk en spontaan mogelijke manier en dan zo overdreven, zo grotesk mogelijk. Dit zijn hele leuke teksten en het “spelen” van deze teksten was dan ook een hele leuke bedoening. Heel tof om naar te kijken ook ! Wat kan toneel spelen toch leuk zijn !

Nadien werden we nog uitgenodigd bij Tine voor een aperitief, maar dat hebben wij moeten afslaan. Beatrijs, Pat, Griet en ik zijn nadien wel met onze verzamelde partners (althans toch de aanwezige partners) en kroost naar het “Trekteurke” geweest en genoten daar van een lekkere lunch, terwijl de kindjes elkaar builen aan het springen waren op het springkasteel. Kortom, een leuke gezellige dag. Hoe simpeler het leven, hoe mooier !!!

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Pe schreef:

    >Dat klinkt inderdaad als een zalige dag, Kurt. En binnenkort kan ik jullie groepje terug vergezellen. Kijk er al naar uit.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s